Overleven in de wildernis in Canada

Hopelijk kom je nooit in een positie waarin jij moet overleven in het wild, Maar er zijn toch nog mensen die in dit soort situaties komen. Overleven is geen pretje. Je moet veel opofferen om te overleven. Basiskennis hebben over overleven in het wild kan toch handig zijn als je weet dat jij op vakantie gaat naar een plek dat ver verwijderd is van steden of andere plekken waar veel mensen wonen. Hoe jij moet overleven in het wild is anders per plek waar jij bent. In Zuid-Afrika zijn er bijvoorbeeld hele andere gevaren dan in Canada. Daarom heb ik algemene kennis opgezocht dat overal op aarde handig kan zijn En ga ik het hebben over verschillende plekken waar mensen wel een verdwalen.

Stel jij bent op vakantie in Canada. Je kon niet wachten om erheen te gaan en de mooie bossen van dichtbij te zien. Op de een of andere manier kom je in een situatie terecht waarin je al het contact met de buitenwereld bent verloren en op jezelf bent aangewezen om te overleven. Het is dan handig om te weten wat je moet doen om te overleven in je eentje in de wildernis.

Prioriteiten

Als eerste moet jij altijd kijken hoeveel eten je bij hebt en hoeveel drinken. Dan ga je bepalen hoeveel dagen je er mee kan volhouden. Als jij daar klaar mee bent, ga jij direct op zoek naar drinkwater. Een mens kan langer dan een week zonder eten overleven en maar een paar dagen zonder water. Daarom is water het belangrijkst om te overleven. Als jij een waterbron gevonden hebt ga jij een slaapplek voor jezelf bouwen met een dak boven je hoofd. Het is belangrijk om bladeren tussen jou en de grond te leggen als jij gaat slapen, omdat je anders veel lichaamswarmte aan de grond verliest. Probeer nooit te ver weg te gaan van de plek waar je bent verdwaald, omdat dat de plek is waar de hulpdiensten jou het eerst gaan zoeken. Als jij weinig eten bij hebt is het handig om het zo veel mogelijk over de komende dagen te verdelen. Probeer ook vuur te maken om jezelf warm te kunnen houden en om wilde dieren af te schrikken. Het is ook handig om een thermosfles bij je te hebben, omdat het warm drinken lang warm houdt. Met warm drinken kan je goed warm blijven als het koud is. Als je geen thermosfles mee hebt kan jij er altijd een maken.

Gevaarlijke wilde dieren

Naast natuurlijk doodgaan zijn er nog andere manieren om dood te gaan in de natuur. In canada leven verschillende gevaarlijke wilde dieren zoals Beren, wolven en elanden. Ik moet er wel bij zeggen dat deze dieren mensen niet als eten zien tenzij ze heel erg hongerig zijn. Er zijn ook dieren die planten eten zoals elanden die gevaarlijk kunnen zijn voor mensen. Probeer dus zo ver mogelijk uit de buurt te blijven van deze dieren. Als je toch in een situatie komt waarin je een beer of wolf tegenkomt is het handig om te weten wat je moet doen. Daarom ga ik je dat nu vertellen.

Beren aanvallen

Beren vallen geen mensen aan tenzij ze ons zien als gevaar of ze bijna doodgaan van de honger. Veel mensen denken dat als ze een beer zien dat zij dan moeten doen alsof ze dood zijn. Dit werkt alleen bij grizzlyberen. Als je dood gaat liggen zorg dan dat je in een positie ligt waarbij jij je nek beschermt en je vitale organen. Als de beer je niet als gevaar meer ziet zal hij weglopen. Nadat de beer weg is moet je nog 20 minuten op de grond liggen voor de zekerheid. Het is altijd het beste om bearspray mee te nemen als je naar een gebied gaat waar beren zijn. Probeer nooit weg te vluchten voor een beer, want ze kunnen sneller rennen, zwemmen en beter klimmen. Als jij een zwarte beer tegenkomt moet je nooit doorspelen, omdat zij dat door hebben. Zwarte beren zijn minder agressief dan grizzly beren, Dus maak jezelf zo groot mogelijk en maak zoveel mogelijk geluid.

Wolven aanvallen

Wolven kunnen zijn groter dan de meeste mensen denken en kunnen dus heel gevaarlijk zijn. Daarom mogen wij blij zijn dat wolven banger zijn voor ons dan wij voor hen. Net zoals bij beren zullen zij ons proberen te vermijden. Ze zullen alleen maar mensen aanvallen als ze zich bedreigd voelen of heel erg hongerig zijn. Als je er toch een tegenkomt gedraag je dan onderdanig en je moet nooit rennen. Wolven jagen op hun prooi door er achteraan te rennen. Als jij gaat rennen kan dat zijn instincten aan zetten waardoor hij je gaat achtervolgen. Ook is een wolf sneller dan een mens. Een wolf kan snelheden bereiken tot wel 65 kilometer per uur. Dat is twee keer zo snel als een mens. Probeer geen oogcontact te maken, want wolven kunne dit zien als een uitdaging. Als de wolf toch dichter bij komt, moet jij jezelf zo groot mogelijk maken. Het helpt ook om in je handen te klappen en hard te schreeuwen.

Een wolf denkt dan dat jij je territorium aan het verdedigen bent. Het zal er misschien niet voor zorgen dat de wolf bang wordt en weg gaat, maar het kan je wel wat extra tijd geven. Na dit moet je rustig weglopen met je gezicht naar de wolf toe. Als dit allemaal niet werkt Moet je proberen zo snel mogelijk vuur te maken, want wolven haten vuur. Wolven kunnen niet klimmen dus je kan ook in een boom klimmen. Als je toch het gevecht aan moet gaan met een wolf, zorg er dan dat je terugvecht. Dit kan ervoor zorgen dat de wolf je als een moeilijke maaltijd ziet en zich terugtrekt.

Het beste wat je kan doen om niet aangevallen te worden door deze dieren, is door niet in de buurt te komen. Probeer te letten op tekens waaraan je kan zien dat er een beer of wolf in de buurt is, zoals botten van dode dieren en pootafdrukken.